Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

DOLNÍ NĚTČICE 2008

Tábor se konal v tkz. druhém turnuse, tedy posledních 14dnů v červenci. Počasí tentokráte více méně přálo, až na poslední dva dny tábora pršelo pouze v noci, takže se dal krásně plnit program. Na koupališti jsme byli asi 4x, což je taktéž rekord posledních táborů.

 

Základna byla téměř dokonalá, vybavení, umístění, dostupnost, téměř nic se nedalo vytknout, až na její polohu. Bohužel leží až u Hranic na Moravě, což je z Mostu a okolí přece jen velký kus cesty. Kdyby byla umístěna blíže, jsem si jist, že bychom se do ní dříve nebo později vrátili.

 

Prostředí

 

Bylo zde postaveno 31 téměř nových podsadových stanů, dále jsme si postavili stan pro kuchaře a stan "U 8stehen", kde bydleli naše drahé dámy vedoucí. K tábořišti dále patřil dřevený srub, kde se nacházela kuchyně, jídelna, mozkovna a taktéž koupelna se sprchami. 

net1.jpg

Celotáborová hra

 

Letošní CTH se nesla ve znamení ŽIVLŮ. Celý tábor jsme se střetávali s živlem ZEMĚ, s živlem OHEŇ, s živlem VODA a s živlem VÍTR. Jednotlivé oddíly mohli své snažení násobit vsazením ŽOLÍKA, kdy v případě úspěchu v jednotlivé disciplíně mohli získat dvojnásobný počet drahokamů, ovšem pokud skončili poslední, museli dva drahokamy vrátit (Což se také dvou oddílům povedlo).  

net2.jpg

net3.jpg

 

Lidé na táboře

 

Povětšinou se podařilo udržet dospěláky z loňského tábora, takže novinkami bylo pouze nové obsazení kuchyně, již tradiční střídání hlavního vedoucího a posun "námi vychovaného dítěte" Zuzky z pozice instruktura do pozice oddílového vedoucího

 

 Hlavní vedoucí / táborový řidič  Karel T.
 Hospodář  Franta B.
 Zdravotnice  Alenka L.
 Patron CTH  Romana S.
 Kuchyně  Petr K. + Michal T.
 Oddílový vedoucí Horolezci  Jirka B. + Marta M.
 Oddílový vedoucí Draci  Maruška M. + Tomáš K.
 Oddílový vedoucí Živlíci  Robin P. + Zuzka S.
 Oddílový vedoucí Vidláci  Romana S. + Radek S.

 

 

tabor08.jpg

 

Táborové foto

 

Tak jak už se stalo pravidlem, každý účastník tábora obdrží DVD s fotkami (po loňské zkušenosti Robin letos kameru ani nevytáhnul, takže video nebude). Ovšem než se k Vám tento disk dostane, tak pro připomenutí si táborové nálady, si můžete prohlédnout pár fotek už nyní:

 

Tábor + vybrané úkoly z CTH

 54 fotek

Výlety (Hrad, Olomouc, Jeskyně)

 68 fotek

Vše ostatní (zejména Disco - koukněte se kdo s kým)

 56 fotek

 EDIT - odkazy na fotky již nejsou aktivní - všechny fotky jsou zde: www.psctyrlistekmost.rajce.idnes.cz

 

Táborové video

 

 

Oddílové pokřiky:

Velikost

Délka

oddíl HOROLEZCI

     1,61 MB   

     13s     

oddíl DRACI

 1,43 MB

12s

oddíl ŽIVLÍCI

 1,83 MB

15s

oddíl VIDLÁCI

 2,20 MB

18s

     

Návštěva v ZOO:

   

Sólo pro opičku

2,45MB 

 22s

Krmení žirafy

1,82 MB

15s

     

Netradiční olympiáda:

   

Moryna na lanové lávce aneb asi vítr Máchale....

2,14MB

18s

     

Táborové disco:

   

Angelika (nejmladší dítě na táboře) při tanci

2,16 MB

20s

Disco Trysko - Zavolá nebo příjde (bohužel ve velmi špatném rozlišení díky natáčení na foťák bez možnosti blesku, ale myslím, že velmi zajímavé)

33,2 MB

5:18min

 

 

Videa jsou uložena ve formátu avi, formátována kodexem XDiv 4. K přehrání by měl stačit Windows Media player, který má každý nainstalovaný automaticky ve svém počítači. (pokud jste tento program ještě nikdy nevyužili, tak při prvním spuštění se musí nastavit - klikejte na "Další", resp. "Dokončit".) Pokud by byl slyšet pouze zvuk a žádný obraz, je potřeba nainstalovat kodek XDiv 4. Stáhnout můžete třeba odsud a vyberte možnost "Stáhnout zdarma". Při instalaci opět stačí klikat na "Další", resp. "Dokončit".

 

Velikost videí je oproti fotografiím dost větší a proto zobrazení může trvat i delší dobu. Pokud máte rychlý Internet, můžete po kliknutí na video zvolit volbu "Přehrát", pokud máte pomalejší Internet (či si chcete video přehrávat častěji), použijte volbu "Uložit", vyberte místo kam chcete uložit (třeba "Dokumenty") a po uložení přehrávejte již z vlastního počítače.

 

 

Budu rád, když každý čtenář těchto stránek (nejlépe účastník tábora) zanechá zde v diskusi minimálně autogram, ať mám přehled, která dítka jsou Internetově aktivní Smiley

Edit: .. diskuze uzavřena.. děkujeme všem co se nám ozvali......