Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tábor 2018

Plichtice 2018

 

V roce 2018 jsme pořádali poprvé dva táborové turnusy. Prvního turnusu v termínu 28.7.2018-11.8.2018 se ujal Tomáš, tábor se opětovně konal v Plichticích u Klatov. Druhého turnusu od 11.8-25.8.2018 se ujal Robin a tábor se konal na novém místě, na základně Lovětín u Jihlavy.

Popis druhého běhu bude dopsán až ho dostanu od kolegů....  (kolegové nejeví zájem o zveřejnění informací zde, proto je prosím kontaktujte pro více informací...)

 

Turnus I - Plichtice:

 Na první turnus pod vedením hlavase Tomáše vyrazilo 43 táborových dětí, 4 vlastní malé děti pod 5 let a nakonec celkem početný, 15ti členný, tým vedoucích a táborové podpory. Tábor se opět uskutečnil pod hlavičkou "přidruženého oddílu Rozmarýn při PS Dravci Ústí nad Labem" a již čtvrtý rok po sobě se konal na táborové základně skupiny PS Safír Kdyně u vesnice Plichtice, okres Klatovy. Počasí nám stejně jako loňský rok přálo mírou vrchovatou a tak nás zde čekala 14denní výheň, kdy za celý tábor nebylo ani jednou méně než 30stupnů a za celý tábor pršelo pouze poslední den, kdy místo balení děti sledovali v jídelně film.

Cely tabor

Celotáborová hra byla v letošním roce koncipována jako Hollywood. Tématem nás provázela dvojice Mimonů a každý den jsme hráli hru na téma vybraného filmu. Takže jsme si vyzkoušeli býti Supermanem, Jackem Spearowem, Robotem, Avatarem, Trosečníkem, princeznou Sofií či např. nastal výbuch z filmu Armageddon. Oddíly se pro letošní rok jmenovali dle filmové tématiky a tak první oddíl pod vedením Jany a Toma Bechyňských měl název Avengers, druhý oddíl pod vedením Šimona a Moniky se nazýval Raptoři, třetí oddíl Pitris a Honzy byl Lichožrouti a poslední čtvrtý oddíl pod vedením Lukýna a Denisy si říkal Fantastická 16.

Krom oddíláků na táboře "pracovali" též kuchaři Petr s Nelou, pomocníci zejména pro nádobí Petr s Kristýnou, zdravotnice Lucia (doplněná pro první týden naší kamarádkou Luckou) a roli zásobovače, hlavního topiče a opraváře / mechanika si vyzkoušel Ondráš, který si na pár dnů místo Lukýna střihnul i roli oddíláka.

Převleky

Převleky

 Děti jako již klasicky na táboře zažili spoustu nových zážitků, zahráli si plno nových i starších, již vyzkoušených her a hlavně si užívali zábavu a legraci. Krom celotáborových her na ně čekalo spoustu her na louce, v lese i mezi stany :), samozřejmě jsme si zvolili táborovou miss a missáka, vyzkoušeli si vědomostní soutěž Chcete být milionářem, zazpívali si u ohně či při diskotéce u karaoke apod.

Hra Já robot

Miss

Karaoke

 Nesměly chybět populární soutěže, které každý rok opakujeme, tedy sportovní olympiáda, at už tradiční, tak hlavně ta netradiční. Letošní rok byly nejoblíbenější disciplíny - hod opravdovým langošem na dálku (kuchař jich nasmažil tolik, že už se s nimi nic jiného než sportovat nedalo ), tradiční lov bonbonů v mouce či díky opravdu velmi teplému počasí všechny vodní hrátky v bazénu či okolo něho. Taktéž si děti jedenkrát sami uvařili oběd na kotlíku nad ohněm, aby si vyzkoušeli jaké je to pracné a náročné a jestli to vlastně sami zvládnou. Všichni se najedli a moc si jídlo pochvalovali, ale táborového kuchaře jsme si přece jen ještě nechali ...

Vaření na ohni

Samozřejmě nemohli chybět ani výlety mimo tábořiště. Díky opravdu úmorným slunečním teplotám jsme letos vynechali jak celodenní pěší výlet, tak i výlet za kulturou na nějaký blízký hrad. Děti sice dostali na výběr, zda chtějí na hrad či na koupaliště, ale vyhrálo koupaliště :) Krom koupaliště (celkem 4x) jsme byli i na exkurzi u hasičů, několikrát v okolí tábora v kempu a pak taky na velkém nakupovacím výletu v Klatovech.

Výlet

I letošní rok za námi dorazili návštěvy, které dětem něco ukázali, předvedli nebo třeba jen pobavili. Nejprve přijeli trochu neplánovaně hasiči doplnit nám zásoby vody a při té přiležitosti svezli děti houkajícím vozem, krom toho si děti mohli celý vůz včetně střechy prolézt a prohlédnout. Poté za námi na skoro celý den dorazili parkouristé z Klatov a poctivě se dětem celé odpoledne věnovali, což vzhledem k tomu, že po celou dobu byli na přímém slunci a pořád hopsali a přemetovali, byl obdivuhodný výkon. A v neposlední řadě za námi dorazila chovatelka assistenčních psů, která přivezla nejen pejsky, ale i drobné zvířectvo včetně hada, takže si děti mohli osahat třeba králíka či morče. Ale samozřejmě nejoblíbenější byl samotný had....

Parkouristé

Parkouristé

Se zvířátky

Plánované přespání mimo tábor na nedaleké zříceniny nám nebylo díky počasí a zákazu rozdělávání ohnů dopřáno, ale ani tak jsme děti o nic nepřipravili a mohli spát nejprve všichni v jídelně a posléze i s námi v táboře pod širákem nebo v hangáru. Většina dětí toho využila a pro valnou většinu dětí (a i některé dospěláky) to bylo premiérové spaní pod hvězdami... nepršelo a tak se to všem líbilo...

Pod širákem

Na závěr tábora si každé dítě vyrobilo svůj sádrový odlitek hvězdy z chodníku slávy, který si mohlo vyzdobit dle vlastní libosti, odměnili jsme nejúspěšnější táborové bojovníky, vítězný oddíl Avangers i všechny ostatní samozřejmě, nejlepší sportovce a  Miss či Missáky, v neposlední řadě i ty co si nejlépe uklízeli stany a pak už jen následovalo balení a velké loučení. Za rok se tu ale doufám většina z nás opět sejde. My se na Vás těšíme...

výroba hvězd

výroba hvězd